Välbesökt Kyrkhelg Nord

Välbesökt Kyrkhelg 

Intressant program, goda föreläsare och fint väder inramade årets Kyrkhelg, som avslutades på söndagen i form av en festhögmässa i Gamlakarleby stadskyrka.

- Uppslutning var densamma som under tidigare år och arrangemangen löpte bra, säger kyrkoherde Peter Kankkonen från Karleby svenska församling. Han menar att antalet barnfamiljer nu var större än tidigare.

- Satsningen på program för barn i olika åldrar kommer nog även i framtiden att känneteckna Kyrkhelgen. Våra utländska gäster bidrog också till att oerhört många uttryckte sin belåtenhet med veckoslutet, uppger Kankkonen.

I lördagens kvällsmöte, som samlade drygt tusen personer, nämnde Maher Fouad, generalsekreterare för den evangeliska alliansen i arabvärlden, att fastän den egyptiska staten upplever en tid av politisk vinter lever landets kristna i det som han kallar för en andlig vår.

I sin predikan på söndagen betonade biskop Aarre Kuukauppi från Ingermanland att människan inte får glömma att hon en dag ställs till svars för sitt liv och att det enda som kan rädda henne från förtappelsen är Jesus Kristus.

Den sjätte Kyrkhelgen i Karleby hade som tema Den säkra grunden. Kyrkhelgen är unik genom att den arrangeras av alla inomkyrkliga väckelserörelser tillsammans.

 

Bildtext: Joykids under ledning av Anna-Pia och Mikael Svarvar medverkade i Kyrkhelgens festkväll, som firades på lördagen i en fullsatt Gamlakarleby stadskyrka.  Foto: Tiina Ahola